Splošni pogoji uporabe

Spletna trgovine Tropske hiše je v lasti znamke Tropska hiša, ki posluje pod poslovnim subjektom Biodiversium, društva za varovanje narave, registriranega na naslovu Lipovec 2a, 3202 Ljubečna, Slovenija. Z uporabo spletnih strani trgovina.tropskahisa.si in tropskahisa.si uporabniki sprejemajo splošne pogoje poslovanja objavljene na spletni strani trgovina.tropskahisa.si. Društvo si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na zgoraj omenjenih spletnih straneh kadarkoli brez predhodnih obveščanj uporabnikov.

Naročila in nakup v spletni trgovini

V spletni trgovini so na voljo izdelki, ki jih kupec zbira v košarici ter na koncu potrdi naročilo, ki ga potrdimo s povratnim e-mail sporočilom. Trenutno se prodaja in dostava vrši le na območju Slovenije. Naročilo potrdimo najkasneje v dveh delovnih dneh po oddaji naročila. Društvo Biodiversium (Trgovina Tropske hiše) lahko naročilo zavrne v primeru suma zlorabe spletnih strani. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da je bil o njih obveščen.

Reklamacije

Utemeljene reklamacije upoštevamo v osmih dneh od prejetja računa na telefonski številki 040 340 306 ali e-mail naslovu info@tropskahisa.si. Reklamacija bo rešena v osmih delovnih dneh od njenega prejetja. Vračilo izdelkov je možno, vendar morajo biti izdelki po vračilu v istem stanju kot ob prejetju, torej nerabljeni in nepoškodovani. Stroške vračila izdelkov krije kupec.

Način plačila in dostava

  • plačilo po spletni trgovini, predračunu ali preko spletne banke,
  • vse cene so v evrih (EUR) in že vsebujejo DDV,
  • pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila,
  • stroški dostave: 4,00 eur (z DDV), pri naročilu nad 50,00 eur je dostava brezplačna,
  • izdelke odpošljemo v roku 3 delovnih dni s priporočeno pošto,
  • izdelke dostavlja Pošta Slovenije,
  • od takrat, ko izdelek predamo dostavljalcu, veljajo časovni roki dostave dostavljalca.

Omejena pravica uporabe

Vsebine spletnih strani društva Biodiversium so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin, izdelkov ali potiskov spletne trgovine trgovina.tropskahisa.si je brez dovoljenja lastnika strogo prepovedana.

Zaščita zasebnosti

Posredovani podatki s strani uporabnika v obrazcih spletne strani trgovina.tropskahisa.si, so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo o varovanju zasebnih podatkov. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje, podjetje pa bo podatke varovalo in preprečilo njihovo zlorabo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost lastnega uporabniških imen in gesel.

Odgovornost in politika poslovanja

Društvo Biodiversium z institucijo Tropska hiša ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani tropskahisa.si in trgovina.tropskahisa.si in vanje vključenih vsebin. Tropska hiša (društvo Biodiversium) si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Tropska hiša (društvo Biodiversium) si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na zgoraj omenjenih straneh glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini trgovina.tropskahisa.si, ima pravico do vračila ali reklamacije.